Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Υπότιτλοι - Paraiso Travel (2008)

Ο Μάρλον και η Ρέινα, ενα ζευγάρι δεκαοχτάχρονων παιδιών από την Κολομβία, ξεκινούν ένα επίπονο ταξίδι με προορισμό την Νέα Υόρκη. Φτάνοντας εκεί, μετά από ένα καυγά, οι δρόμοι τους θα χαθούν. Από το σημέιο αυτό και μετά, ο Μάρλον θα ξεκινήσει μια δαιδαλώδη πορεία αναζήτησης προκειμένου να βρει ξανά τη Ρέινα. Στην προσπάθειά του αυτή θα συναντήσει μια καλόκαρδη εστιατόρισσα, μια όμορφη τραγουδίστρια και ένα σύνολο περιθωριακών τύπων.

Μια ταινία σκηνοθεσίας Simon Brand, που διαδραματίζεται σε Κολομβία, Νέα Υόρκη και ενδιάμεσους σταθμούς Μεξικό και Γουατεμάλα. Με συχνά φλας μπακ μαθαίνουμε την προϊστορία του ζευγαριού - πώς ξεκίνησαν από την πατρίδα τους, ποιες δυσκολίες συνάντησαν, πώς ήταν το ταξίδι τους, καθώς και τη μεταξύ τους σχέση.
Με αφετηρία μια ερωτική ιστορία, η ταινία παρακολουθεί την οδύσσεια ενός νέου που προσπαθεί να βρει την τύχη του στη "χώρα των ευκαιριών", και κατ' επέκταση την οδύσσεια κάθε μετανάστη που πραγματοποιεί ανάλογη προσπάθεια. Κοινωνικός στιγματισμός, πείνα, κακουχίες, δυσκολίες επικοινωνίας, κακές εργασιακές συνθήκες είναι λίγα μόνο από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει. Όλες αυτές οι δυσκολίες θα φέρουν ζυμώσεις που θα επιδράσουν στην ιδιοσυγκρασία του. Το τέλος του ταξιδιού θα τον βρει εντελώς αλλαγμένο.
Μία σκληρή, τολμηρή και ρεαλιστική καταγραφή τις ζωής των μεταναστών την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Αν ήταν χολιγουντιανή παραγωγή, πιθανότατα θα μιλάγαμε για αριστούργημα που ίσως αποσπούσε πολλά βραβεία Όσκαρ. Καλογραμμένη, καλοπαιγμένη, καλοσκηνοθετημένη, δυνατό μοντάζ, καλή αφήγηση, πολυεπίπεδη ανάγνωση. Ένα μικρό διαμάντι από τη λατινική Αμερική που αξίζει να ανακαλύψετε.
Η διάρκεια της ταινίας είναι 116'.

Οι υπότιτλοι της ταινίας είναι εδώ. Καλή διασκέδαση!


http://www.imdb.com/title/tt0475860/


3 σχόλια:

  1. Φίλε adonis3 μπορείσ να ανεβάσεις ξανά τον υπότιτλο?
    Ευχαριστώ πολύ :)
    Καλή χρονιά με υγεία
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι υπότιτλοι ανέβηκαν.
    Καλή χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή