Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Υπότιτλοι - Harvie Krumpet (2003)


Ο Χάρβι, ένα παιδί με νοητικά προβλήματα, γεννιέται στην Πολωνία το 1922 μέσα σε μια ιδιαίτερη οικογένεια. Από μικρό παιδί φαίνεται ότι είναι ξεχωριστός. Όταν οι γονείς του θα χαθούν, αυτός θα βρεθεί στη μακρινή Αυστραλία. Εκεί, με όπλα του την αισιοδοξία, την αγαθότητα και την καλοσύνη, θα κάνει μια καινούρια αρχή. Αν και οι δυσκολίες που θα συναντήσει είναι αρκετές και ευφάνταστες, θα καταφέρει να επιβιώσει και να κάνει μια πολλή όμορφη οικογένεια, παραμένοντας αιώνια αναρχικός και πρωτοπόρος.
Σκηνοθέτης είναι ο Adam Elliot. Η ταινία ξετυλίγεται με τη μέθοδο της αφήγησης (με τη φωνή τού Geoffrey Rush). Είναι φτιαγμένη με την αισθητική των χαρακτήρων από πλαστελίνη (θυμηθείτε το "Οι κότες το 'σκασαν"), με εκπληκτικές φιγούρες και πολύ ζεστούς χαρακτήρες. Κάθε ένας έχει μια ιδιαιτερότητα, μια μικρή "αναπηρία", που τον κάνει ξεχωριστό. Οι ιδιαιτερότητες αυτές είναι που θα μας κάνουν να τους αγαπήσουμε, ενώ τα μηνύματα που θα περάσουν είναι ένας ύμνος στην καλοσύνη και την αισιοδοξία.
Αξίζει να κρατήσουμε το μότο του Χάρβι: "Η ζωή είναι σαν ένα τσιγάρο, αξίζει να την καπνίσεις μέχρι την τελευταία ρουφηξιά".
Η διάρκεια της ταινίας είναι 23'.


Οι υπότιτλοι της ταινίας είναι εδώ. Καλή διασκέδαση!


http://www.imdb.com/title/tt0382734/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου