Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Υπότιτλοι - Loft (2008)




Στη σημερινή Γερμανία, πέντε φίλοι της υψηλής κοινωνίας, νοικιάζουν μια σοφίτα σε ένα πολυτελές κτίριο στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για πέντε επιτυχημένους επαγγελματίες και καθωσπρέπει οικογενειάρχες, υπεράνω κάθε υποψίας. Η σοφίτα θα λειτουργήσει ως μυστικό μέρος, όπου θα μπορούν ανενόχλητοι να συναντούν τις ερωμένες τους. Όλα φαίνεται να κυλούν καλά για τους πέντε φίλους, ώσπου μια μέρα μία νεαρή κοπέλα θα βρεθεί άγρια δολοφονημένη στο κρεβάτι της σοφίτας. Κανείς δε θέλει το γεγονός αυτό να διαρρεύσει, γιατί όλοι έχουν μυστικά που θέλουν να κρατήσουν καλά κρυμμένα. Οι υποψίες τους στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Μήπως το έκανε κάποιος από τους ίδιους; Μήπως οι γυναίκες τους, τους εκδικούνται; Μήπως το έκανε κάποιος απατημένος σύζυγος; Η απάντηση είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Ένα γερμανικό θρίλερ για τις σύγχρονες σχέσεις και την κοινωνική υποκρισία, σε σκηνοθεσία Erik Van Looy. Μπορούν τα χρήματα να φέρουν την ευτυχία; Μπορούν τα ακριβά ρούχα να κρύψουν ποιος είσαι στ' αλήθεια; Μπορούν οι εφήμερες σχέσεις να νικήσουν τη εσωτερική μοναξιά; Είναι η φιλία το μόνο αληθινό πράγμα που έχει μείνει; Η αγάπη θα καταφέρει στο τέλος να νικήσει;
Δεν είναι ούτε το δυνατό σενάριο, ούτε οι πολύ καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, ούτε η υποβλητική μουσική, ούτε τα εξαιρετικά πλάνα που κάνουν την ταινία να ξεχωρίσει. Είναι η σηνοθετική ματιά και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η δράση. Οι πληροφορίες που δίνονται κάθε φορά είναι μόνο αυτές που θα βοηθήσουν το θεατή να καταλάβει την επόμενη σκηνή και να τον βάλουν στη διαδικασία να σκεφτεί: ποιος τελικά είναι ο δολοφόνος; Η απάντηση θα δοθεί μόνο όταν ο σκηνοθέτης το επιλέξει.
Η διάρκεια της ταινίας είναι 118'.

Οι υπότιτλοι είναι εδώ. Καλή διασκέδαση!




3 σχόλια: